Back to top

Πρόγραμμα

Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με περφόρμανς, ομιλίες, προβολές κ.ά. κατά τη διάρκεια ολόκληρης της έκθεσης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Opening Days
26 — 28 Oct
Παρ 26 Οκτ 2018
15:00 - 16:00
Performance
How to become a nationalist popstar, 2018

Esperia Palace, ισόγειο

Με τα μέλη του ντυμένα στα μαύρα, με κόκκινα περιβραχιόνια και πανό με το έμβλημα του μήλου, το Μέτωπο του Γερμανικού Μήλου προπαγανδίζει την ανάγκη να διατηρηθεί η αγνότητα των γερμανικών φρούτων και λατρεύει το Μήλο ως την πιο εμβληματική γερμανική καλλιέργεια. Το Μέτωπο αντιμάχεται τη διείσδυση ξένων ειδών στη γερμανική γεωργία και ζητά την απέλαση των τροπικών φρούτων, όπως οι μπανάνες. Στην AB6, το Front Deutscher Äpfel πραγματοποιεί μια περφόρμανς όπου παρακολουθούμε πώς δημιουργείται ένα τοπικό τμήμα της ομάδας και ένας εθνικιστής ποπ σταρ.

Παρ 26 Οκτ 2018
16:00 - 17:00
Performance
YGRG 159: SULK, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, 3ος όροφος, δωμάτιο 302

Οι Young Girl Reading Group είναι ένα επιτελεστικό πλαίσιο που διερευνά την πράξη της ανάγνωσης ως προσωπική εμπειρία που εμπεριέχει τη δυνατότητα να γίνει δημόσια παράσταση μέσω της «ηχηρής εκφοράς» των λέξεων. Εδώ, το νόημα ωριμάζει μέσα από την ανάγνωση και επεκτείνεται στον μη οργανικό κόσμο μέσω της οσμής, της όρασης και της αφής.

Παρ 26 Οκτ 2018
17:00 - 17:30
Performance
This organ wants this, that organ wants that, 2015-σε εξέλιξη

Esperia Palace, 1ος όροφος

Ο ονειρικός κόσμος της Shana Moulton κατοικείται από τη Cynthia, το alter ego της. Η Cynthia είναι μια ψυχεδελική κυρία, μια χαρούμενη προσωποποίηση της τάσης για φυγή, του κυνηγιού της προσωπικής ολοκλήρωσης και ευτυχίας, της υπόσχεσης της αυτο-θεραπείας και της πνευματικής βελτίωσης. Εναλλακτικές θεραπείες, ιερά αγάλματα και κρύσταλλοι, μυστικά περάσματα μέσα από έπιπλα υπνοδωματίου συγκροτούν τον παραισθησιογόνο χώρο της Cynthia.

Παρ 26 Οκτ 2018
17:00 - 22:00
Performance
Chessboxing, 2018

Esperia Palace, 1ος όροφος

Το Chessboxing είναι ένα υβριδικό αγωνιστικό άθλημα που συνδυάζει το σκάκι και την πυγμαχία. Ξεκίνησε το 2003 από τον Iepe Rubingh, ο οποίος το εμπνεύστηκε από το κόμικ του Enki Bilal Froid Équateur (Ισημερινό Ψύχος), του 1992. Ο Rubingh αντιλαμβάνεται το chessboxing ως ένα μαζικό κοινωνικό γλυπτό, που αμφισβητεί νεόκοπες μορφές αρρενωπότητας, αναζητώντας την πιο πνευματική της εκδοχή. Διδάσκει στους Αθηναίους τους κανόνες και μεταφέρει το παιχνίδι με την Ελλάδα.

Παρ 26 Οκτ 2018
17:00 - 22:00
Performance
Club of opportunities, 2018

Esperia Palace, ισόγειο

Στο Club of Opportunities, συναισθήματα στο τέλος της ημέρας, καταθλιπτικές διαθέσεις, πικρές ελπίδες και το ημίφως ενός μπαρ φτιάχνουν ατμόσφαιρα για μια διάλεξη με θέμα την οντολογία του σέλινου και την επίδρασή της στις θεωρίες παιγνίων του φιλόσοφου Kamil Nábělek. Ένα ηλεκτρικό πιάνο αυτοσχεδιάζει πάνω στο τραγούδι της Ριάνα «We found love».

Παρ 26 Οκτ 2018
18:00 - 19:30
Talk
Για την τέχνη στην εποχή της μετα-αλήθειας

Esperia Palace, 1ος όροφος

Συμμετέχουν: Delaine Le Bas, Ηλιάνα Φωκιανάκη, Stefanie Hessler, Joey Holder, Poka-Yio, Αυγουστίνος Ζενάκος

Η αντιδραστική πολιτική στηρίζεται στη παραπληροφόρηση και στην αναπαραγωγή της μέσω απλουστευτικών σλόγκαν και memes μίσους. Οι επιδεινούμενες αφανιστικές τάσεις των κινημάτων της εναλλακτικής δεξιάς επιδιώκουν να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή τοποθετώντας την απόσχιση, το συναίσθημα, τη πίστη και την πεποίθηση πάνω από τη γνώση. Σήμερα, οι εκρήξεις του ανταγωνισμού επηρεάζουν όλες τις αρένες της κοινωνικής ζωής συμπεριλαμβάνοντας τις πολιτισμικές εκφράσεις, τη πολιτική της ταυτότητας, την καλλιτεχνική εργασία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλα αυτά γεννούν επείγοντα ερωτήματα: πώς θα αντιμετωπίσουμε τη πλημμύρα των ψευδών ειδήσεων και των οπτικών περιοχών που διεγείρουν τα συναισθήματά μας; Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και τις τακτικές που θα αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο λαϊκισμό συμβάλλοντας σε μια πραγματική συζήτηση; Και πώς μπορούν, αν μπορούν, οι καλλιτεχνικές πρακτικές, η γραφή και οι εκθέσεις να εκτρέψουν τους φαύλους κύκλους και τις νεο-αντιδραστικές πολιτικές;

Παρ 26 Οκτ 2018
19:30 - 20:30
Performance
Cargo, 2018

Esperia Palace, 1ος όροφος

Ο καλλιτέχνης διερευνά πώς οι διάφορες στρατηγικές συλλογικής αυτο-γελοιοποίησης και υπερ-ταύτισης μπορούν να προκαλέσουν ηγεμονικές αφηγήσεις. Στο Cargo, δημιουργεί μια neo-tribal κοινότητα που ζει σε ένα απροσδιόριστα δυστοπικό μέλλον. Μετά από κάποια πρωτοφανή καταστροφή, στην Ελλάδα επιζεί μια, τύπου Mad Max, κοινωνική ομάδα που στολίζεται με διάφορα σύμβολα του νεοελληνικού εθνικισμού.

Παρ 26 Οκτ 2018
20:00 - 21:00
Performance
Amusementorium, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, 4ος όροφος, δωμάτιο 403

Η πρακτική του Σπύρου Αγγελόπουλου είναι αταξινόμητη και χαμηλών τόνων. Το θέατρο σκιών έχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα και την Ανατολή. Στο θέατρο σκιών του Αγγελόπουλου, ένας συμφυρμός πολιτικών, προσωπικοτήτων των ΜΜΕ, υπερηρώων και κινηματογραφικών χαρακτήρων συναγωνίζονται σε μια φανταστική αρένα: από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σλαβόι Ζίζεκ, μέχρι τον Ρόκι και τον Φρέντι Κρούγκερ.

Παρ 26 Οκτ 2018
20:00 - 21:00
Performance
The House of Le Bas Gypsy Couture, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, 3ος όροφος

Είναι η προσωποποίηση της περιπλανώμενης Τσιγγάνας, εκείνη που περιπαίζει τους βολεμένους μικροαστούς, η νέμεση της άνεσης και της επιφανειακής αισθητικής μας. Η Delaine Le Bas στην Gypsy Couture λειτουργεί σαν μια σύγχρονη Ερινύα, μια αντι-Vivienne Westwood, μια πραγματική αντι-πολιτισμική εικόνα, ανένταχτη, άχρονη και άπιαστη, που στοιχειώνει την ευρωπαϊκή συνείδηση την ώρα που κεντά την αντι-κουλτούρα της.

Παρ 26 Οκτ 2018
20:30 - 23:00
Performance
My pain, your thrill, 2018

Κτήριο ΤΤΤ

Παίζοντας με την πρακτική της μουμιοποίησης, η συλλογικότητα τραβά την προσοχή του ευρύτερου κοινού σε μια σεξουαλική πρακτική που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη υποκουλτούρα. Ζευγάρια διαφόρων ηλικιών και σεξουαλικού προσανατολισμού μουμιοποιούνται σε βάθρα και πάγκους.

Παρ 26 Οκτ 2018
21:00 21:30
Performance
Pigpen, 2016
by

Μπενάκειος Βιβλιοθήκη

Είναι μια παράξενη περφόρμανς μελοδραματικών διαστάσεων ή μήπως μια αλληγορία που φτιάχτηκε για να μυήσει τα παιδιά στην αυστηρή χορτοφαγία; Τα χαριτωμένα αυτά χοιρίδια είναι για να τα αγκαλιάσουμε και να τα χαϊδέψουμε, ή μήπως διογκωμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις που προορίζονται για ένα παιχνίδι ρόλων; Στο Pigpen της Saeborg, οι άνθρωποι παραμερίζουν και στο προσκήνιο έρχονται τα παϊδάκια.

Παρ 26 Οκτ 2018
21:30 - 22:30
Performance
YBDG

ΤΣΜΕΔΕ

Το YBDG παρουσιάζει έργα σε διάφορα πλαίσια, όπως καταλήψεις, πάρτι, θέατρα, μπιενάλε, φεστιβάλ, queer χώρους και στο YouTube και το Instagram. Τα σόου του YBDG αμφισβητούν την πρωτοτυπία και τους ισχυρισμούς πατρότητας, χρησιμοποιώντας και ιδιοποιούμενοι συχνά αποσπάσματα και κομμάτια από το Instagram, το YouTube κι από το έργο άλλων καλλιτεχνών.

Παρ 26 Οκτ 2018
22:45 - 23:00
Performance
Play, 2018
by

ΤΣΜΕΔΕ

Στο nightclub της AB6, η Zhala παρουσιάζει ένα νέο τραγούδι και μια ζωντανή περφόρμανς σαν κοσμικό LARP, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει ως ο κοσμικός εαυτός του. Η Zhala μαζί με τον Karlsson και μια ομάδα φίλων και σκηνοθετών θα μαζευτούν σε ένα ευρύ εργαστήρι ζωντανού παιχνιδιού ρόλων (LARP) για μια σαπουνόπερα που θα αφορά το larping ως στρατηγική για τη διεύρυνση των ρόλων στο παιχνίδι της ζωής.

 

Παρ 26 Οκτ 2018
23:00 - 23:30
Performance
Actually Huizenga performing as Patriarchy

ΤΣΜΕΔΕ

Η Patriarchy, όπως ονομάζεται η μπάντα της, είναι ο μετα-φεμινιστικός στόχος της. Ο τρόπος που επέλεξε να του επιτεθεί είναι η απόλυτη ταύτιση με το αρχέτυπο του ανήμπορου θηλυκού. Glam-Goth, S/M, βαμπιρική, μεσαιωνική, fashion-icon, ροκ σταρ, μοντέλο, η καλλιτεχνική περσόνα της Actually, που αρνούμενη να ενταχθεί σε μία και μόνη ιδιότητα, αλλάζει διαρκώς μορφή, αντιστέκεται στο να ενταχθεί σε στενά πλαίσια. Το ANTI φιλοξενεί το βιντεοκλίπ της Actually που γυρίστηκε με την ευκαιρία αυτή στην Αθήνα και μια ζωντανή περφόρμανς.

Παρ 26 Οκτ 2018
23:30
DJ set
Πάρτι έναρξης

Είσαι ΑΝΤΙ των πάρτι; Ή μήπως είσαι party animal; Δεν έχει σημασία. Σε περιμένουμε να γιορτάσουμε τα εγκαίνια της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ.

Στην τελική, πρέπει να ζήσεις την εμπειρία του ΑΝΤΙ με όλες σου τις αισθήσεις. Μην αντιστέκεσαι.

On decks: Valisia Odell

ΤΣΜΕΔΕ, Κολοκοτρώνη 4
Είσοδος ελεύθερη

Opening Days
26 — 28 Oct
Σάβ 27 Οκτ 2018
15:00 - 16:00
Performance
Greek Lovers on Screen, 2018

Esperia Palace, ισόγειο

Η κούκλα του Κώστα Ραπαδόπουλου, ενός ξεκαρδιστικού, άφραγκου, αλλά και αφοπλιστικά καλόκαρδου Έλληνα gastarbeiter, έχει τηλεοπτική εκπομπή αργά το βράδυ και εμφανίζεται στο Youtube να φιλοσοφεί για τον ελληνικό τρόπο ζωής, την ιστορία και τη σύγχρονη πολιτική. Ο Ραπαδόπουλος εμφανίζεται στον χώρο «GiGi, ένα προϊόν του ελληνογερμανικού έρωτα», παρουσιάζει συνεντεύξεις και αναλύει το δικό του έργο.

Σάβ 27 Οκτ 2018
15:30 - 17:00
Performance
My pain, your thrill, 2018

Πλατεία Συντάγματος / Οδός Ερμού

Παίζοντας με την πρακτική της μουμιοποίησης, η συλλογικότητα τραβά την προσοχή του ευρύτερου κοινού σε μια σεξουαλική πρακτική που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη υποκουλτούρα.Ζευγάρια διαφόρων ηλικιών και σεξουαλικού προσανατολισμού μουμιοποιούνται σε βάθρα και πάγκους.

Σάβ 27 Οκτ 2018
16:00 - 17:00
Workshop
How to become a nationalist popstar, 2018

Esperia Palace, ισόγειο 

Ντυμένοι με μαύρο χρώμα, με κόκκινα περιβραχιόνια και πανό που απεικονίζουν ένα μήλο, το Front Deutscher Äpfel διαδίδει την ανάγκη διατήρησης της “καθαρότητας” των γερμανικών φρούτων. Στην AB6, το Front Deutscher Äpfel θα προσφέρει ένα εργαστήριο που θα βασίζεται σε ένα εγχειρίδιο που θα εξηγεί τον τρόπο παραγωγής ενός τοπικού τμήματος της ομάδας και ενός εθνικιστή ποπ σταρ.

Σάβ 27 Οκτ 2018
17:00 - 17:30
Performance
This organ wants this, that organ wants that, 2015-ongoing

Esperia Palace, 1ος όροφος

Ο ονειρικός κόσμος της Shana Moulton κατοικείται από τη Cynthia, το alter ego της. Η Cynthia είναι μια ψυχεδελική κυρία, μια χαρούμενη προσωποποίηση της τάσης για φυγή, του κυνηγιού της προσωπικής ολοκλήρωσης και ευτυχίας, της υπόσχεσης της αυτο-θεραπείας και της πνευματικής βελτίωσης. Εναλλακτικές θεραπείες, ιερά αγάλματα και κρύσταλλοι, μυστικά περάσματα μέσα από έπιπλα υπνοδωματίου συγκροτούν τον παραισθησιογόνο χώρο της Cynthia.

 

Σάβ 27 Οκτ 2018
17:00 - 22:00
Performance
Chessboxing, 2018

Esperia Palace, 1ος όροφος

Το Chessboxing είναι ένα υβριδικό αγωνιστικό άθλημα που συνδυάζει το σκάκι και την πυγμαχία. Ξεκίνησε το 2003 από τον Iepe Rubingh, ο οποίος το εμπνεύστηκε από το κόμικ του Enki Bilal Froid Équateur, του 1992. Ο Rubingh αντιλαμβάνεται το chessboxing ως ένα μαζικό κοινωνικό γλυπτό, που αμφισβητεί νεόκοπες μορφές αρρενωπότητας, αναζητώντας την πιο πνευματική της εκδοχή. Διδάσκει στους Αθηναίους τους κανόνες και μεταφέρει το παιχνίδι με την Ελλάδα.

 

Σάβ 27 Οκτ 2018
17:00 - 22:00
Performance
Club of opportunities, 2018

Esperia Palace, ισόγειο

Στο “Club of Opportunities”, συναισθήματα στο τέλος της ημέρας, καταθλιπτικές διαθέσεις, πικρές ελπίδες και το ημίφως ενός μπαρ φτιάχνουν ατμόσφαιρα για μια διάλεξη με θέμα την οντολογία του σέλινου και την επίδρασή της στις θεωρίες παιγνίων του φιλόσοφου Kamil Nábělek. Ένα ηλεκτρικό πιάνο αυτοσχεδιάζει πάνω στο τραγούδι της Ριάνα «We found love».

Σάβ 27 Οκτ 2018
18:00 - 18:30
Performance
Spa & Beauty, Athens, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, 3ος όροφος, δωμάτιο 304

Μια γυναίκα χαϊδεύει ένα χοντρό κομμάτι πολυμερούς, τον κορμό μιας κούκλας. Το σώμα της περφόρμερ, με την ευλυγισία, τη θερμότητα και την υγρασία του, έρχεται σε αντίθεση με την ξηρή επιφάνεια του αντικειμένου. Η περφόρμανς αυτή είναι κάποιο τελετουργικό ερωτικής αντικειμενοποίησης και techno ερωτισμού ή μια απλή επίδειξη των πολλαπλών χρήσεων των προϊόντων;

Σάβ 27 Οκτ 2018
18:00 - 19:30
Talk
Mechanical turks, life loggers and reality miners

Esperia Palace, 1ος όροφος

Συζήτηση με τη συμμετοχή των Franco Mattes, Yuri Pattison, Caroline Busta και Vladan Joler

Σάβ 27 Οκτ 2018
19:00 - 20:00
Performance
Café Abyss, 2018

Esperia Palace, ισόγειο

Σ’ έναν ανεστραμμένο ή παράλληλο κόσμο, όπως στο Stranger Things, οι μιντιακοί γκουρού της μαγειρικής Anthony Bourdain, Gordon Ramsay και Jamie Oliver θα αντικαθίσταντο από κατεργάρηδες σεφ όπως το τρίο Domestic Godless. Οι Domestic Godless κατάγονται από το Κορκ της Ιρλανδίας, μια απομακρυσμένη περιοχή με μικρή μαγειρική παράδοση. Ως γνήσιοι απόγονοι των ειδικών στα τοπικά λαχανικά, αναμιγνύουν το ταλέντο τους στη χημεία και τις τέχνες σε μια ανακατεμένη ανίερη πρακτική που παραμορφώνει εξίσου και τη μαγειρική και την εκφραστική τέχνη.

Σάβ 27 Οκτ 2018
19:00 - 20:30
Προβολή
Ο Έλληνας Γείτονας/Katzelmacher, 1969

By Rainer Werner Fassbinder

Esperia Palace | 1ος όροφος

Σάβ 27 Οκτ 2018
20:00 - 21:00
Performance
Amusementorium, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, 4ος όροφος, δωμάτιο 403

Η πρακτική του Σπύρου Αγγελόπουλου είναι αταξινόμητη και χαμηλών τόνων. Το θέατρο σκιών έχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα και την Ανατολή. Στο θέατρο σκιών του Αγγελόπουλου, ένας συμφυρμός πολιτικών, προσωπικοτήτων των ΜΜΕ, υπερηρώων και κινηματογραφικών χαρακτήρων συναγωνίζονται σε μια φανταστική αρένα: από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σλαβόι Ζίζεκ, μέχρι τον Ρόκι και τον Φρέντι Κρούγκερ.

Σάβ 27 Οκτ 2018
20:00 - 21:00
Performance
The House of Le Bas Gypsy Couture, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, ισόγειο

Είναι η προσωποποίηση της περιπλανώμενης Τσιγγάνας, εκείνη που περιπαίζει τους βολεμένους μικροαστούς, η νέμεση της άνεσης και της επιφανειακής αισθητικής μας. Η Delaine Le Bas στην Gypsy Couture λειτουργεί σαν μια σύγχρονη Ερινύα, μια αντι-Vivienne Westwood, μια πραγματική αντι-πολιτισμική εικόνα, ανένταχτη, άχρονη και άπιαστη, που στοιχειώνει την ευρωπαϊκή συνείδηση την ώρα που κεντά την αντι-κουλτούρα της.

Σάβ 27 Οκτ 2018
21:00 21:30
Performance
Pigpen, 2016
by

Μπενάκειος Βιβλιοθήκη

Είναι μια παράξενη περφόρμανς μελοδραματικών διαστάσεων ή μήπως μια αλληγορία που φτιάχτηκε για να μυήσει τα παιδιά στην αυστηρή χορτοφαγία; Τα χαριτωμένα αυτά χοιρίδια είναι για να τα αγκαλιάσουμε και να τα χαϊδέψουμε, ή μήπως διογκωμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις που προορίζονται για έναν παιχνίδι ρόλων; Στο Pigpen της Saeborg, οι άνθρωποι παραμερίζουν και στο προσκήνιο έρχονται τα παϊδάκια.

Σάβ 27 Οκτ 2018
21:30 - 22:00
Performance
A glitch in the echo chamber of big sister’s cave, 2018

ΤΣΜΕΔΕ

Στο A glitch in the echo chamber of big sister’s cave, η Pierce εγκαθιστά ένα δωμάτιο ήχου, ένα τεχνολογικό ομοίωμα της μεσολαβημένης ζωής στην οποία οι δοξασίες πολλαπλασιάζονται από την επικοινωνία και την επανάληψη. Ο χώρος της είναι σχεδιασμένος σαν μια Ατελείωτη Δίνη, ένας ατελείωτος αντικατοπτρισμός του ίδιου του επισκέπτη που διακόπτεται τελικά από την εικόνα της Pierce η οποία εμφανίζεται ως «Μεγάλη Αδελφή» ή «data dominatrix», που χώνεται στην οπτική περιοχή του άλλου για να κλέψει προσωπικά δεδομένα.

Σάβ 27 Οκτ 2018
22:00 - 22:30
Performance
Disco Halkoutsi, 2018

ΤΣΜΕΔΕ

Η Άννα Γούλα είναι ένα λαϊκό είδωλο που δημιούργησε και ενσάρκωσε η καλλιτέχνις Χαρά Κολαΐτη. Κατακλύζοντας το τοπικό/ πατριαρχικό όραμα με ένα αφόρητο παστίς των δικών του ειδώλων, η Άννα Γούλα «γκλιτσάρει» δομές της ελληνικής κοινωνίας, όπως η οικογένεια, η κοινότητα και το ήθος των νεόπλουτων στρωμάτων που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Σάβ 27 Οκτ 2018
23:00 - 23:30
Performance
Actually Huizenga performing as Patriarchy

ΤΣΜΕΔΕ

Η Patriarchy, όπως ονομάζεται η μπάντα της, είναι ο μετα-φεμινιστικός στόχος της. Ο τρόπος που επέλεξε να του επιτεθεί είναι η απόλυτη ταύτιση με το αρχέτυπο του ανήμπορου θηλυκού. Glam-Goth, S/M, βαμπιρική, μεσαιωνική, fashion-icon, ροκ σταρ, μοντέλο, η καλλιτεχνική περσόνα της Actually, που αρνούμενη να ενταχθεί σε μία και μόνη ιδιότητα, αλλάζει διαρκώς μορφή, αντιστέκεται στο να ενταχθεί σε στενά πλαίσια. Το ANTI φιλοξενεί το βιντεοκλίπ της Actually που γυρίστηκε με την ευκαιρία αυτή στην Αθήνα και μια ζωντανή περφόρμανς.

Σάβ 27 Οκτ 2018
23:30
DJ set
Πάρτι

Είσαι ΑΝΤΙ των πάρτι; Ή μήπως είσαι party animal; Δεν έχει σημασία. Σε περιμένουμε να γιορτάσουμε τα εγκαίνια της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ.

Στην τελική, πρέπει να ζήσεις την εμπειρία του ΑΝΤΙ με όλες σου τις αισθήσεις. Μην αντιστέκεσαι.

On decks: Πραματευτής

ΤΣΜΕΔΕ, Κολοκοτρώνη 4
Είσοδος ελεύθερη

Opening Days
26 — 28 Oct
Κυρ 28 Οκτ 2018
13:00 - 14:00
Performance
Schwarmwesen,The Geopathology of Parthenon [6.1.6], 2018

Περφόρμανς σε γνωστή τουριστική τοποθεσία

Κλείσε τώρα το εισιτήριό σου για την μοναδική περφόμανς που θα πραγματοποιήσει ο Johannes Paul Raether στο πλαίσιο της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ. Ο Raether κατασκευάζει χαρακτήρες που τους αντιμετωπίζει ως εργαλεία και με τους οποίους δημιουργεί και διευθύνει καταστάσεις στον δημόσιο χώρο. Συλλογιζόμενος και δίνοντας ζωή σε ταυτότητες από το μέλλον, αυτές οι φιγούρες βάζουν τον εαυτό τους σε καταστάσεις που εμπλέκουν τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τους απλούς παρατηρητές, εγείροντας ερωτήματα για την αυτοδιάθεση, το φύλο και το μέλλον του μετα-ανθρώπου. Το Schwarmwesen προσκαλεί τους επισκέπτες της AB6 σε μία περφόρμανς-ξενάγηση σε γνωστή τουριστική τοποθεσία στην Αθήνα που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κατασκευή της ελληνικής ταυτότητας. 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, κάνε κράτηση τώρα! 

Περισσότερες πληροφορίες για το σημείο συνάντησης θα δοθούν στους συμμετέχοντες πριν την περφόρμανς. 

Κυρ 28 Οκτ 2018
16:00 - 17:00
Performance
Nein! Nein! Nein!, 2018

Esperia Palace, 1ος όροφος

Κυρ 28 Οκτ 2018
16:00 - 18:30
Performance
My pain, your thrill, 2018

Πλατεία Κολοκοτρώνη 

Παίζοντας με την πρακτική της μουμιοποίησης, η συλλογικότητα τραβά την προσοχή του ευρύτερου κοινού σε μια σεξουαλική πρακτική που σχετίζεται με μια συγκεκριμένη υποκουλτούρα. Ζευγάρια διαφόρων ηλικιών και σεξουαλικού προσανατολισμού μουμιοποιούνται σε βάθρα και πάγκους.

 

Κυρ 28 Οκτ 2018
17:00 - 20:00
Performance
Chessboxing, 2018

Esperia Palace, 1ος όροφος

Το Chessboxing είναι ένα υβριδικό αγωνιστικό άθλημα που συνδυάζει το σκάκι και την πυγμαχία. Ξεκίνησε το 2003 από τον Iepe Rubingh, ο οποίος το εμπνεύστηκε από το κόμικ του Enki Bilal Froid Équateur, του 1992. Ο Rubingh αντιλαμβάνεται το chessboxing ως ένα μαζικό κοινωνικό γλυπτό, που αμφισβητεί νεόκοπες μορφές αρρενωπότητας, αναζητώντας την πιο πνευματική της εκδοχή. Διδάσκει στους Αθηναίους τους κανόνες και μεταφέρει το παιχνίδι με την Ελλάδα.

Κυρ 28 Οκτ 2018
17:00 - 22:00
Performance
Club of opportunities, 2018

Esperia Palace, ισόγειο

Στο “Club of Opportunities”, συναισθήματα στο τέλος της ημέρας, καταθλιπτικές διαθέσεις, πικρές ελπίδες και το ημίφως ενός μπαρ φτιάχνουν ατμόσφαιρα για μια διάλεξη με θέμα την οντολογία του σέλινου και την επίδρασή της στις θεωρίες παιγνίων του φιλόσοφου Kamil Nábělek. Ένα ηλεκτρικό πιάνο αυτοσχεδιάζει πάνω στο τραγούδι της Ριάνα «We found love».

Κυρ 28 Οκτ 2018
18:00 - 18:30
Performance
Spa & Beauty, Athens, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, 3ος όροφος, δωμάτιο 304

Μια γυναίκα χαϊδεύει ένα χοντρό κομμάτι πολυμερούς, τον κορμό μιας κούκλας. Το σώμα της περφόρμερ, με την ευλυγισία, τη θερμότητα και την υγρασία του, έρχεται σε αντίθεση με την ξηρή επιφάνεια του αντικειμένου. Η περφόρμανς αυτή είναι κάποιο τελετουργικό ερωτικής αντικειμενοποίησης και techno ερωτισμού ή μια απλή επίδειξη των πολλαπλών χρήσεων των προϊόντων;

Κυρ 28 Οκτ 2018
18:00 - 19:30
Talk
Παιχνίδια ρόλων και μιμητικές στρατηγικές

Συμμετέχουν οι: Ηλέκτρα Διακολαμπριανου, Ed Fornieles, Henry Mahla, Μαρία Σαριδάκη, Κωστής Σταφυλάκης

Esperia Palace, 1ος όροφος

Η συζήτηση εστιάζει σε μιμητικές πρακτικές, συμπεριλαμβάνοντας τα παιχνίδια ζωντανής δράσης (larp), τα οποία ξεκίνησαν από σκανδιναβικές κοινότητες παικτών. Οι παίκτες συναντιούνται σε κλειστές ομάδες όπου αναπτύσσουν μαζί σενάρια, σχεδιάζουν παιχνίδια και βυθίζονται σε ρόλους, ξαναπαίζοντας συχνά το ίδιο παιχνίδι για αρκετούς μήνες ή χρόνια. Το larp βασίζεται τόσο στη γνωστική διαμεσολάβηση μέσω του σχεδιασμού των χαρακτήρων και των δομών του παιχνιδιού, όσο και στην αμεσότητα της εμπειρίας. Ορισμένα παιχνίδια είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να προκαλούν «αιμορραγία» εμπειριών και συναισθημάτων καθώς ξεχειλίζουν από το πλαίσιο του παιχνιδιού μέσα στις πραγματικές ζωές των παικτών. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί καλλιτέχνες που μεγάλωσαν με το ίντερνετ και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν δημιουργήσει larp περφόρμανς δανειζόμενοι από τις τεχνικές των παιχνιδιών αυτών. Οι συμμετέχουσες/οντες στο πάνελ συζητούν για διαφορετικές μεθοδολογίες του παιχνιδιού ρόλων και για την επίδρασή τους στις καλλιτεχνικές πρακτικές που ενδίδουν στη μίμηση, στο re-enactment και στην υπονομευτική κατάφαση.

 

Κυρ 28 Οκτ 2018
19:00
Προβολή
Πρεμιέρα του Liberation Day των Uģis Olte & Morten Traavik, 2017

Esperia Palace, 1ος όροφος

Με τους λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς του καλλιτέχνη και κινηματογραφιστή Morten Traavik, η αρνητική υποδοχή των Laibach από την κυβέρνηση κατευνάζεται και το σλοβενικό συγκρότημα παίρνει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση συναυλίας στη Βόρεια Κορέα. Όμως, αυτό δεν είναι το τέλος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ο Traavik και οι Laibach. Το πρόγραμμα της συναυλίας περνά από ποικίλα στάδια λογοκρισίας. Αυτό που απομένει είναι ένας μικρός αριθμός τραγουδιών που συνοδεύονται από επεξεργασμένο οπτικό υλικό, το οποίο έχει εγκρίνει το Γραφείο Λογοκρισίας. Οι Laibach παρουσιάζουν διασκευές τραγουδιών από το μιούζικαλ του 1965 Η Μελωδία της Ευτυχίας. Η δριμεία απόρριψη του εθνικοσοσιαλισμού από τη δυτική βιομηχανία του πολιτισμού, επαναδιατυπωμένη από τους Laibach μέσα από τον παιχνιδιάρικο σφετερισμό της απολυταρχικής αισθητικής, συναντά ένα σχεδόν αδιάφορο κοινό κατά τους εορτασμούς της Ημέρας της Απελευθέρωσης της Βόρειας Κορέας. Ποιος απορρόφησε ποιον; Η ειλικρίνεια των Laibach συναντά την ευτυχία των Βορειοκορεατών και μπερδεύει την αντίληψή μας περί ελευθερίας και καταδυνάστευσης.

Κυρ 28 Οκτ 2018
19:30 - 20:30
Performance
Cargo, 2018

Esperia Palace, 1ος όροφος

Ο καλλιτέχνης διερευνά πώς οι διάφορες στρατηγικές συλλογικής αυτο-γελοιοποίησης και υπερ-ταύτισης μπορούν να προκαλέσουν ηγεμονικές αφηγήσεις. Στο Cargo, δημιουργεί μια neo-tribal κοινότητα που ζει σε ένα απροσδιόριστα δυστοπικό μέλλον. Μετά από κάποια πρωτοφανή καταστροφή, στην Ελλάδα επιζεί μια, τύπου Mad Max, κοινωνική ομάδα που στολίζεται με διάφορα σύμβολα του νεοελληνικού εθνικισμού.

 

Κυρ 28 Οκτ 2018
20:00 - 21:00
Performance
Amusementorium, 2018

Κτήριο ΤΤΤ, 4ος όροφος, δωμάτιο 403

Η πρακτική του Σπύρου Αγγελόπουλου είναι αταξινόμητη και χαμηλών τόνων. Το θέατρο σκιών έχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα και την Ανατολή. Στο θέατρο σκιών του Αγγελόπουλου, ένας συμφυρμός πολιτικών, προσωπικοτήτων των ΜΜΕ, υπερηρώων και κινηματογραφικών χαρακτήρων συναγωνίζονται σε μια φανταστική αρένα: από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σλαβόι Ζίζεκ, μέχρι τον Ρόκι και τον Φρέντι Κρούγκερ.