Back to top

Πρόγραμμα

Η 6η Μπιενάλε της Αθήνας ΑΝΤΙ έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με περφόρμανς, ομιλίες, προβολές κ.ά. κατά τη διάρκεια ολόκληρης της έκθεσης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Week 3
12 — 18 Nov
Πέμ 15 Νοε 2018
12:00 - 16:00
Workshop
gynaikopaida

Esperia Palace > Ισόγειο > GiGi

Εργαστήριο-περφόρμανς σε συνεργασία με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη

 

Το gynaikopaida είναι μία βασισμένη στην έρευνα περφόρμανς που προσκαλεί τους μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη ν να συμμετάσχουν σε ένα μάθημα ζωγραφικής. Με τη μαγική εμφάνιση του Όθωνα και της Αμαλίας, θα επιδιώξουμε να αναθεωρήσουμε και επαναξιολογήσουμε το βαρβαρικό μας παρελθόν στο GiGi, έναν υβριδικό χώρο αφιερωμένο στον ελληνο-γερμανικό έρωτα. Η συλλογική ζωγραφική θα ενεργοποιήσει έναν ανοικτό διάλογο με ποικίλες καλλιτεχνικές πρακτικές και πολλά ακόμη.

Week 3
12 — 18 Nov
Παρ 16 Νοε 2018
19:30 - 21:00
Performance
Σαρακήνικο

Esperia Palace > Ισόγειο > GiGi

Εγκατάσταση-περφόρμανς από την Εύα Γιαννακοπούλου και τον Πάνο Σκλαβενίτη

 

Η πειραματική καλλιτεχνική έρευνα της Εύας Γιαννακοπούλου και του Πάνου Σκλαβενίτη προτείνει μία νέα προσέγγιση στο Σαρακήνικο, εξετάζοντας τους συσχετισμούς μεταξύ του παραδείγματος του Σαρακήνικου και των μοντέρνων θεωριών των «κοινών», μέσω μιας καλλιτεχνικής και θεωρητικής διερεύνησης ιστορικών και πρόσφατων κοινωνικοπολιτικών εκφράσεων μιας εναλλακτικής κατοικίας. Χρησιμοποιώντας την συμπτωματική (ή όχι) επιλογή της Ιθάκης ως αφετηρία, η αφήγησή τους θα επικεντρωθεί σε έννοιες όπως η συμβολική πατρίδα και η ουτοπική κατοικία. 

 

Συμμετέχοντες: Μαργαρίτα Αμαραντίδη, Ευρυβιάδης Γκόρο, Θοδωρής Kακίτσος, Αργύρης Μαρίνης, Σάββας Τσιμούρης, Κατερίνα Καλεντζη, Αυγουστίνα Στυλιανού, Θεοδώρα Σαββαλαρίδη, Άρτεμις Στεφανίδου, Μάρω Στεφανίδου

Week 3
12 — 18 Nov
Κυρ 18 Νοε 2018
18:00 - 19:00
Performance
Amusementorium (2018)

Κτήριο ΤΤΤ > 4ος όροφος > δωμάτιο 403

Το θέατρο σκιών έχει μακρά παράδοση στην Ελλάδα και την Ανατολή. Ο Καραγκιόζης, ο λαϊκός ήρωας, ενσαρκώνει το Αρχέτυπο του Καθημερινού Ανθρώπου, κάπως αφελής, κάπως κατεργάρης, φτωχός και ταλαιπωρημένος, προσπαθεί να επιβιώσει παρά τις δυσκολίες, χρησιμοποιώντας τη λαϊκή σοφία και πολλή τύχη. Στο θέατρο σκιών του Αγγελόπουλου, ένας συμφυρμός πολιτικών, προσωπικοτήτων των ΜΜΕ, υπερηρώων και κινηματογραφικών χαρακτήρων συναγωνίζονται σε μια φανταστική αρένα: από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Σλαβόι Ζίζεκ, μέχρι τον Ρόκι και την Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Στοιχηματίστε ποιος είναι ο νικητής. 

Κυρ 18 Νοε 2018
19:00 - 20:00
Lecture
The next Revolution? On conflicts, desires and the New Patrons movement in Europe

Esperia Palace > Ισόγειο > GiGi

Διάλεξη από τον Alexander Koch

 

Αν και οι μοντέρνες επαναστάσεις διεκδικούσαν ελευθερία και ισότητα για όλους τους ανθρώπους, ένα ζήτημα εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι: Πώς οι ελεύθεροι και ισότιμοι άνθρωποι μπορούν να δράσουν μαζί, ώστε να διαμορφώσουν μια κοινωνία όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να έχουν ένα δίκαιο μερίδιο συμμετέχοντας στη δημιουργία μιας δημοκρατικής συλλογικότητας;

 

Ως απάντηση σε αυτή την πρόκληση, χιλιάδες πολίτες ασκούν τα τελευταία 30 χρόνια μια νέα, "από τη βάση" πολιτισμική πολιτική: το New Patrons Protocol. Εμπνευσμένο από αυτό το μοντέλο δράσης, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν ενεργοποιήσει φιλόδοξα πρότζεκτ, ώστε να εκφράσουν τα ενδιαφέροντά τους, να πάρουν τον έλεγχο σε τοπικά ζητήματα και να αναδιαμορφώσουν τις κοινωνικές συνθήκες. Στην κοινή προσπάθεια να εγκαθιδρύσουν μία κουλτούρα βασισμένη στις ανάγκες, τις συγκρούσεις και το όραμα διαφορετικών πληθυσμών, συνεργάστηκαν με τους δικούς τους όρους με αρχιτέκτονες και μουσικούς, καλλιτέχνες του θεάτρου και εικαστικούς, επιστήμονες και οργανισμούς κάθε είδους, δημιουργώντας περισσότερα από 500 πρότζεκτ σε 15 χώρες. 

 

Ο Alexander Koch, συνιδρυτής του New Patrons της Γερμανίας, θα συνοψίσει ορισμένα από τα πιο αναπάντεχα πρότζεκτ και θα συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις και προκλήσεις αυτού του αναπτυσσόμενου κινήματος.